T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KEMER - Ünal Aysal Anadolu Lisesi

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLAMALARI TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNİ ALDIK!

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumunun beraber düzenlediği Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlik ve kutlama programları kapsamında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirdiği “Cumhuriyet ve Türkçemiz” konulu deneme yarışması değerlendirme sonuçları belli oldu.

Yarışma, Türkçenin öğrenciler arasında doğru ve etkili bir şekilde kullanımını yaygınlaştırmak ve başarılı örnekleri ödüllendirerek teşvik etmek amacıyla ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlendi. Büyük ilgi gören yarışmaya, 81 ilimizin tamamından öğrencilerimiz katıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türk Dil Kurumu temsilcilerinden oluşan seçici kurul, illerde yapılan değerlendirmeler sonucunda il birincisi olarak seçilen ve Türk Dil Kurumuna gönderilen 81 eser arasından Türkiye genelinde dereceye girenleri belirledi.

Seçici kurul marifetiyle yapılan değerlendirmeye göre;

Antalya’dan Erhan KIRBAŞ “Türkçeyle Yazılan Destan: Cumhuriyet” isimli eseriyle birincilik,

Bingöl’den İrem ARİN “Bir Asrın Emaneti” isimli eseriyle ikincilik,

Gaziantep’ten Yusuf AZĞIN ise “Dil ile Düğümlen” isimli eseriyle üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Yapılan değerlendirme sonucunda ayrıca; Kırklareli’nden Zeynep TAŞKIN, Ankara’dan Zeynep Elif ERGÜN ve Giresun’dan Nehir MERT “Seçici Kurul Özel Ödülü”nü almaya değer görüldü.

Eserleri ile il birincisi olan öğrencilere Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan eserler arasından seçilmiş kitaplar armağan edilecek. Ayrıca il birinciliği alan eserler arasından seçici kurul tarafından yayımlanmaya uygun görülenler Kurumumuzun Türk Dili dergisinde yayımlanacak ve dergi, yarışmaya eser gönderen öğrenciler ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine gönderilecektir.

 

06-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.11.2023 - Güncelleme: 06.11.2023 10:31 - Görüntülenme: 3503
  Beğen | 6  kişi beğendi